Varning för hundsnack.



Var ute med lillen precis och träffade på den stora bulldogen igen. Ägaren tyckte att vi skulle låta dom leka och Dexter måste faktiskt lära sig hänga med andra vovvar så jag släppte han lös, med hjärtat i halsgropen. Så fort Dex försökte vara lite kaxig så kom bulldogen rusandes i full fart och tryckte ner Dex på marken, när Dex visade sig underlägsen så slutade bulldogen direkt, han ville visa vem som bestämde verkade det som. Efter lite lek och bus, morrande och skällande så lugnade Dex ner sig och vi gick en promenad med dom. När vi sen skulle svänga av så verkade inte Dexter så jätte glad, han ville leka mer fast han var lite rädd och förstod inte helt vad som hände riktigt. Nu har jag fått bort all gyttja från hans fina päls och han ligger utslagen bredvid mig i soffan. Han måste lära sig att inte vara så kaxig som han är mot de flesta hundarna och idag fick han sig nog en rejäl läxa, eller vad tror ni?

Sorry för dogtalk men ibland måste man snacka av sig! Haha.
XOXO

Kommentarer
Postat av: Cornelia

Du måste låta honom leka med andra hundar, nu medan han är unghund. Andra äldre hundar behöver hjälpa till och visa honom vad som gäller - hjälpa till att uppfostra honom på hundsätt. Annars är risken mycket större att den kaxighet han har nu kommer att växa sig större i takt med att han växer, och sen är det en omöjlighet för honom att leka med andra hundar. Detta då det säkert kommer sluta i slagsmål.

Om du känner att du litar på ägaren och den andra hunden så ta chansen och låt dem leka. Och låt dem leka lösa på nåt stort grönområde, precis så som ni verkat göra. Koppel kan ibland vara boven i hundslagsmål, då de lätt känner sig trängda.

Lite tips bara, ifrån en annan hundägare :)

2010-03-14 @ 10:43:11
URL: http://corneliahbg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0