Överbeskyddande

Min fina kille har börjat bli alldeles för beskyddande mot mig. Det gäller andra hundar och ibland andra människor som kommer fram och pratar eller vill klappa honom. Han ingår liksom i någon slags försvarsställning och jag vet inte hur jag ska bryta det.... Någon som har förslag?

Kommentarer
Postat av: Carina

Träna med människor som inte går fram till honom. De kan ta dig i hand och sedan bestämmer din hund om han vill nosa på de eller inte. Gör han det och visar att han vill bli kelad med så låt människan klappa. Människor ska ignorera hundar tills hunden visar att de vill ta kontakt. Visa att han kan lita på dig. Ta kontroll över situationen och tillrättavisa människor som gör något du eller hunden inte vill.

2012-01-23 @ 12:05:02
Postat av: Sofie ♡

Carina: Ja det låter som en bra idé. Så himla svårt med språket här bara när folk kommer fram och vill klappa, men jag ska försöka tänka på det du säger! Tack!

2012-01-23 @ 13:51:47
URL: http://soppan.blogg.se/
Postat av: Läsare!

Andas ut och slappna av. Gör en "korrektion" med kopplet så fort han spänner upp sig för att bryta hans sinnesstämning. Andas ut så du utsänder en bestämd med lugn energi. Stanna gärna och platsa honom tills han har lugnat ner sig och när han gör det så fortsätter ni framåt - visar att när du är i den sinnesstämningen går vi ingenstans. När du får rätt berömmer du och går vidare. DU är ledaren och du bestämmer vilka ni ska skälla på

Och inte ;)

2012-01-23 @ 22:45:35
Postat av: Lollo

Jag tycker du ska börja klickerträna Dexter. Tycker absolut inte att du ska börja korrigera i koppel då det många gånger får helt motsatt effekt än den du vill ha. Positivitet och belöna rätt beteende samt ignorera fel (släcka bränder ska man naturligtvis göra ändå). Dexter är ju en utpräglad brukshund som måste få använda huvudet för att inte börja hitta på "skit". :) Ännu en anledning att börja klickerträna för när du väl fått in honom på det så kan ni träna hur mycket trix och fix som helst både ute och inne så att han får lite mental stimulans. Orkar inte skriva hur man gör här och nu men du kan skriva till mig på boken om du vill ha tips på var du kan hitta bra info om hur man går till väga. :) Puss!

2012-01-24 @ 22:15:55
URL: http://silahs.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0