debattsnack

Precis kollat Valdebatt. Jag kan säga såhär, jag är blå. Och en kille snackade om korta straff för brottslingar?! Han måste ha knarkat. Sverige om NÅN borde ha 100ggr hårdare straff och mycket sämre standard i fängelset. Och varför vågar ingen ta upp invandrarfrågan ordentligt? Så fort man nämner det så är man tydligen rasist. Nej, det är mycket som är fel i detta land men de blåa verkar ha mest rätt denna gång tycker jag. Vad tycker ni?







Och ja just det. Jag har syndat i glass och choklad efter en duktig vecka, det var jag värd och det var värt det!
XOXO


Kommentarer
Postat av: Ella

DU är glassoholic

2010-09-17 @ 22:37:29
Postat av: Sandra

Jovisst är det mycket som kan bli bättre, men man skapar till exempel inte mer jobb genom att utförsäkra folk som inte är arbetsföra eller göra om gymnasieprogrammen så att den som läser omvårdnadsprogrammet inte kan bli sjuksköterska eller läkare. Och förresten, alla människor är värda en andra chans.

2010-09-17 @ 23:11:47
Postat av: Benga

Hej Sofie!

Roligt att du följer med i valrörelsen och är intr.

Det är min själ inte lätt att veta vad man ska rösta på men min röst lägger jag på den röda sidan.

Det där med hårdare och längre straff har visat sig inte vara någon bra ide, inte har brottsligheten blivit mindre i de länderna man har det så. Visst ska man straffas när man bär sig dumt åt, men jag tro mera på förebyggande åtgärde och stöd tidigt i familjer med problem (Talar av egen erfarenhet)Inte är man rasist för att man prata om invandrare, rasist är man om man skyller allt som är fel i samhället på invandrana. Där måste vi vara ärliga ock raka och erkänna att vi misslyckats med inetgrations politiken, typ jobben,bostäder,språket..... Sedan finns det många rötägg och liggor som kommer utifrån och det ska vi narturligtvis inte acseptera. Ha nu en fin helg och var rädd om dig/benga i påarp

2010-09-18 @ 05:47:41
Postat av: Alex

Det blir dock mkt mer skattebetalning om folk som är fullt jobb dugliga ligger hemma o kallar sig för "sjuka" o får bidrag för det.. I Sverige har vi ett system som är alldeles för enkelt att utnyttja där många rävar gärna ligger på soffan o får betalt för det! Därför ska vi rösta blått!! Bra Poppe :)

2010-09-18 @ 08:17:16
Postat av: Sofie

Ja detta med politik är väl svårt, men jag tycker att det är för många som har utnyttjat "bidrags sverige" och hoppas därför på blått. kan man jobba så ska man jobba, tycker dock också att om man är sjuk på riktigt så ska man självklart få hjälp då!



Och sen dethära med fängelser! Hårdare straff lönar kanske inte dig men det gör nog inte kabeltv, bra mat och möljighet till utbildning när man är en brottsling som ska sona sitt straff!? Vissa anser ju att fängelset är rena lyxen och begår brott för att sitta inne, DET är fel!



2010-09-18 @ 09:32:38
URL: http://soppan.blogg.se/
Postat av: Sandra

Självklart, men det är egentligen ganska svårt att få bidrag idag. Man måste söka jobb hela tiden och kan tvingas ta en praktikplats där man inte får någon lön. Och försörjningsstöden är inte särskilt stora heller. Jag tror inte alls att det är många som utnyttjar bidragen. Saken är den att det inte finns några jobb just nu, och Alliansen har inte skapat så många jobb under de senaste fyra åren...

2010-09-18 @ 16:37:02
Postat av: alex

det kallas för LÅGKONJUNKTUR!!! ingen hade skött denna situatonen bättre. Det beror inte på alliansens arbete. Jag kan nog räkna upp 20 bekanta till mig som får bidrag fast dem inte borde få det.. och de har inte sökt jobb de senaste 10 åren..

2010-09-19 @ 12:03:12
Postat av: Sandra

Det är inte bara krisens fel. Man skulle tex kunna skaffa mer jobb inom offentlig sektor istället för att sänka skatten för de allra rikaste med 100 miljader. Eller sänka arbetsgivaravgiften för unga så att McDonalds tjänade 50 miljoner utan att anställa en enda ny person, bara för att de redan har så många unga anställda.

2010-09-19 @ 18:26:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0